Productomschrijving

Een combinatie van hydraterende en absorberende eigenschappen

De combinatie van hydraterende en absorberende eigenschappen (1) ondersteunt natuurlijk autolytisch debridement en vochtige wondgenezing (2).

Gemakkelijk aan te brengen

De applicator zorgt voor beheerst, gemakkelijk en aseptisch aanbrengen met slechts één hand. De gel kan door afspoelen worden verwijderd.

Lekkage en verweking tot een minimum beperkt

Door de viskeuze textuur van de gel blijft deze op zijn plaats zitten, en ook na absorptie van debris en exsudaat blijft de gel coherent en gaat deze lekkage en verweking tegen.

Werkingsmechanisme

Purilon®-gel hydrateert necrotisch weefsel en absorbeert overtollig exsudaat, dood weefsel en debris uit de wond.

Samenstelling

Purilon®-gel bestaat uit gezuiverd water, natriumcarboxymethylcellulose en calciumalginaat. Purilon® is een zeer zachtwerkend product omdat de gel bestaat uit natuurlijke bestanddelen zonder toevoegingen.

Gebruik

Purilon®-gel is aanbevolen voor droge en korstige necrotische wonden en voor wonden met een mengsel van necrotisch en granulatieweefsel zoals beenulcera, doorligwondes, niet-geïnfecteerde diabetische voetulcera, en kan worden gebruikt bij 1e-en 2e-graads brandwonden. De gel kan worden gebruikt tijdens het gehele genezingsproces om een vochtig genezingsmilieu te vormen. Purilon®-gel moet worden gebruikt in combinatie met een secundair verband.

REFERENTIES

1. Thomas S et al. www.dressings.org/TechnicalPublications/PDF/Coloplast-Dressings-Testing-2003-2004.

2. Gottrup F et al. Cost effectiveness of hydrogel treatment in diabetic foot ulcers. EWMA 2002.