Productomschrijving

Gebruik

Comfeel® Plus kan worden gebruikt voor de behandeling van weinig tot matig exsuderende wonden, inclusief beenulcera, doorligwonden, oppervlakkige brandwonden, oppervlakkige brandwonden van gedeeltelijke dikte, donorplaatsen, postoperatieve wonden en schaafwonden. Het verband kan maximaal 7 dagen blijven zitten, afhankelijk van de kenmerken van de betrokken wond.

Comfeel Plus hydrocolloïdeverband met alginaat is de zachtwerkende en bewezen oplossing voor de afsluiting en genezing van weinig tot matig exsuderende wonden.

De betrouwbare keuze al 30 jaar lang

Gebruik van Comfeel Plus hydrocolloïdeverband is al 30 jaar klinisch gedocumenteerd. Vandaag is Comfeel® Plus het betrouwbare standaardverband in veel wondzorgklinieken omdat het doeltreffend en veelzijdig is met een ruim productassortiment.

Kan worden gebruikt als primair of secundair verband

Comfeel Plus kan rechtstreeks worden aangebracht op weinig tot matig exsuderende wonden in de laatste fasen van de wondgenezing. Comfeel® Plus kan ook worden gebruikt als secundair verband.

Verkrijgbaar in verbandformaten geschikt voor elk lichaamsdeel

Het Comfeel® Plus-assortiment is verkrijgbaar in gewone vierkante formaten en in sacrale, voorgevormde en drukontlastende uitvoeringen, geschikt voor uiteenlopende behoeften.

Bacterie- en waterbestendige topfilm

De halfdoorlatende bovenste topfilm zorgt voor verdamping in overeenstemming met het niveau van exsudaat, maar houdt bacteriën en water uit de wonde.

Werkingsmechanisme

Wanneer het verband in aanraking komt met het wondexsudaat, vormt het een kleverige gel die het exsudaat absorbeert, maar niet aan de wond kleeft.

Productsamenstelling

Comfeel® Plus bestaat uit vochtabsorberende deeltjes natriumcarboxymethylcellulose (NaCMC) ingekapseld in een synthetische, elastische en plakkerige massa. Er is calciumalginaat aan het verband toegevoegd om het absorptievermogen te verhogen. De topfilm is een half doordringbare polyurethaan film.