Productomschrijving

Gebruik

Comfeel Plus Transparent kan worden gebruikt voor de behandeling van geen of weinig exsuderende, chronische wonden en oppervlakkige acute wonden in de laatste fasen van de wondgenezing. Comfeel Plus Transparent kan worden gebruikt bij oppervlakkige brandwonden, oppervlakkige brandwonden van gedeeltelijke dikte, donorplaatsen, postoperatieve wonden en schaafwonden. Het verband kan maximaal 7 dagen blijven zitten, afhankelijk van de kenmerken van de betrokken wonde.

Comfeel Plus Transparent-hydrocolloïdeverband is de dunne en flexibele oplossing voor de afsluiting en genezing van geen tot weinig exsuderende wonden.

Topfilm bestand tegen bacteriën en water

De halfdoorlatende bovenste topfilm zorgt voor verdamping in overeenstemming met het niveau van exsudaat, maar houdt bacteriën en water uit de wonde.

Werkingsmechanisme

Bij contact met wondexsudaat vormt het verband een viskeuze gel die het exsudaat absorbeert, maar zich niet aan de wonde hecht.

Productsamenstelling

Comfeel Plus Transparent bestaat uit vochtabsorberende deeltjes natriumcarboxymethylcellulose (NaCMC) ingekapseld in een synthetische, elastische en plakkerige massa. De bovenste topfilm is halfdoorlatend polyurethaan.

De transparantie van Comfeel Plus Transparent maakt wondinspectie zonder verbandwisseling mogelijk.

Belangrijkste voordelen

  • De transparantie van Comfeel Plus Transparent heeft een positief effect op het genezingsproces. Zo kan de zorgverlener de wonde inspecteren zonder het verband te verwisselen of het op te lichten.
  • Het genezingsproces kan nauwgezet zonder verstoring worden gevolgd.

Flexibiliteit voor gebruik op elk lichaamsdeel.

  • Comfeel Plus Transparent is een uiterst dun en flexibel verband dat perfect en gemakkelijk op elk lichaamsdeel kan worden gebruikt.

Comfeel Plus Transparent biedt uitstekende ondersteuning bij het sluiten van wonden

  • De uitstekende beheersing van exsudaat door Comfeel Plus Transparent betekent minder verbandwisseling en daardoor minder verstoring van de wondgenezing en dus betere bescherming van de nieuw gevormde en tere huid.