Productomschrijving

Vormt zich naar het wondbed
Wanneer Biatain Silicone Ag met 3DFit Technology in contact komt met exsudaat, vormt het naar het wondbed, voor een optimale afgifte van zilverionen en het minimaliseren van het risico op bacteriegroei in exsudaatophopingen. Het product absorbeert exsudaat en houdt het vast, hierdoor vermindert het risico op verweking en verspreiding van infectie naar de wondranden en de huid rondom de wond. De vormbaarheid van het product vermindert het ophopen van exsudaat en daarmee het risico op infectie.

Aanhoudende zilverafgifte
Vanwege de doorlopende afgifte van zilver is met Biatain Silicone Ag is een effectieve behandeling van locale wondinfectie mogelijk. Het product is effectief tegen een breed spectrum van bacteriën en schimmels, bijv. Pseudomonas aeruginosa en Staphylocuccus aureus, waarvan bekend is dat ze biofilms vormen. Er is gedurende de gehele draagtijd van maximaal 7 dagen een doorlopend antimicrobieel effect van het product (aangetoond in vitro). Dankzij de doorlopende afgifte van zilver is het een effectieve manier om lokale wondinfecties te beheersen.

Zachte en goede pasvorm
Biatain Silicone Ag biedt een zachte en goede pasvorm, dankzij de zachte en huidvriendelijke siliconenplakstrip. De kleeflaag zorgt voor een zekere fixatie, die het verband op zijn plaats houdt tijdens het gebruik en de pijn bij het verwijderen tot een minimum beperkt.

Intuïtief in gebruik
Biatain® Silicone Ag is intuïtief in gebruik en zelfs met handschoenen is dit 3-delige non-touch gemakkelijk te hanteren, voor gemakkelijk en aseptisch aanbrengen.

Samenstelling van het product
Biatain® Silicone Ag is een steriel, antimicrobieel polyurethaanschuimverband voor eenmalig gebruik. Het bevat een antimicrobieel zilvercomplex dat vrijkomt op het wondbed wanneer het in contact komt met wondvocht. Het verband heeft een dampdoorlatende toplaag die bacterie- en waterdicht is en een geperforeerde, zachte siliconenplakstrip.

Gebruik
Biatain® Silicone Ag is geïndiceerd voor een breed scala aan weinig tot sterk exsuderende wonden met vertraagde genezing vanwege bacteriën of wonden met een risico op infectie. Hiertoe behoren acute wonden zoals tweedegraads brandwonden, donorsites, postoperatieve en traumatische wonden en chronische wonden. Het product kan tijdens het douchen op zijn plaats blijven zitten. Het is ook geschikt voor gebruik in combinatie met compressietherapie.

*(in vitro aangetoond)