Productomschrijving

Bij de 1-delige SenSura urinestoma is de dubbellaagse SenSura huidplak permanent op het opvangzakje bevestigd. Om het opvangzakje te vervangen, moet het volledige materiaal worden verwijderd en vervangen. De 1-delige SenSura urinestoma is verkrijgbaar met vlakke en convexe huidplakken. Het grote assortiment bestaat uit een aantal huidplakken met voorgestanste of op maat te maken openingen, en met transparante of ondoorzichtige opvangzakjes van verschillende groottes.


Dubbellaagse SenSura huidplak, voor zekerheid en huidverzorging

De unieke SenSura huidplak heeft twee lagen en biedt zekerheid bij het dagelijks leven:
  • Beschermlaag - beschermt de huid tegen output van de stoma
  • Huidbeschermende laag - houdt de huid gezond door overmatig vocht te absorberen

Een comfortabel en discreet opvangzakje

De 1-delige SenSura urinestoma is uitgerust met een aantal kenmerken voor comfort en discretie:

  • Terugslagventiel - voorkomt dat urine in de stoma terugloopt, waardoor het risico op urineweginfecties wordt beperkt.
  • Zacht kraantje dat kan worden verborgen - gebruiksvriendelijk en kan worden verborgen wanneer het niet wordt gebruikt. Dit voorkomt dat het tegen uw been schuurt en biedt daardoor meer comfort en discretie.
  • Multikamerzakje - het opvangzakje is opgedeeld in kamers die de urine gelijkmatig in het zakje verdelen. Hierdoor blijft het opvangzakje plat en discreet, en worden klotsgeluiden verminderd.

Convex light, voor stoma's die moeilijk te bereiken zijn

De 1-delige SenSura urinestoma is verkrijgbaar met Convex light. De ovale vorm van de Convex light huidplak is bedoeld als ondersteuning bij stoma's die moeilijk te bereiken zijn, bijvoorbeeld een stoma die gelijk ligt met de huid, diepliggend is of in een huidplooi ligt. Het oefent lichte en gerichte druk uit op de huid rondom de stoma waardoor de stoma uitsteekt, om het risico op lekkage te verminderen. Vraag uw stomaverpleegkundige om meer informatie over Convex light.