Productomschrijving

SenSura® Mio Convex heeft een bolvormige schaal die beter past op ongelijke huidgebieden, diepliggende delen en stoma's die ondersteund moeten worden of hulp nodig hebben om uit te steken. Gecombineerd met de elastische huidplak biedt het een verbeterde pasvorm* voor de individuele lichaamsvorm. Het blijft discreet dankzij de filter en het neutraal grijze zakje van stof.

Belangrijkste voordelen:

 • Adaptieve convex met geïntegreerde Flexlines voor een unieke combinatie van stabiliteit én flexibiliteit
 • Elastische huidplak die zich vormt naar individuele lichaamscontouren en zo een goede pasvorm creëert
 • Neutraal grijs zakje van stof voor optimale discretie.
 • Cirkelfilter vermindert verstopping en zorgt voor een langdurige bescherming tegen het opbollen van het stomazakje

Bij het SenSura Mio Convex 1-delig open stomazakje is de huidplak op het stomazakje bevestigd. Om het stomazakje te vervangen moet het stomazakje met de huidplak worden verwijderd en vervangen. SenSura Mio 1-delig open stomazakje is verkrijgbaar in een breed scala van convexe huidplakken: Soft, Light en Deep, dus er is een convex voor elke behoefte.

Soft Convex is voor stoma's met een opening boven huidniveau die steun nodig hebben vanwege specifieke uitdagingen in het peristomale gebied.

Light convex is voor stoma's met een opening op huidniveau die lichte druk nodig hebben, of voor stoma's in een kuil waar een light schaal nodig is voor een goede pasvorm.

Deep convex is voor stoma's met een opening onder huidniveau die sterke druk nodig hebben, of voor een diepe kuil waarbij een deep schaal nodig is voor een goede pasvorm.

Daarnaast wordt SenSura Mio Convex geleverd met diverse startopeningen, met opvangzakjes van verschillende groottes in een transparante of neutraal grijze kleur met een kijkvenster.

--------------------

*In vergelijking met standaard van zorg gedefinieerd als de meest voorgeschreven/best verkopende stomazorgproducten.

Belangrijkste voordelen

Ieder lichaam is anders. Echte mensen hebben echte lichamen die allemaal verschillende maten en vormen – hebben, en die vormen veranderen, zowel in de loop van de dag als wanneer we bewegen. Daarom is het een uitdaging om een stomazakje te vinden dat past.

 • SenSura Mio Convex heeft een adaptieve convexe schaal en een elastische huidplak die een betere pasvorm* biedt voor ongelijke huidgebieden, diepliggende delen en stoma's die ondersteund moeten worden of hulp nodig hebben om uit te steken.
 • De adaptieve convex met geïntegreerde Flexlines biedt een unieke combinatie van stabiliteit en flexibiliteit, zodat u een nieuw niveau van comfort kunt ervaren zonder compromis op zekerheid.
 • De elastische huidplak zorgt ervoor dat het product zich kan uitrekken en terugtrekken. De huid heeft een natuurlijke elasticiteit die helpt met het buigen en strekken. Net als uw huid is SenSura Mio Convex elastisch, zodat de huidplak bij het buigen en strekken meebeweegt.

  --------------------

  *In vergelijking met standaard van zorg gedefinieerd als de meest voorgeschreven/best verkopende stomazorgproducten.

De nieuwe SenSura Mio Convex ziet er anders uit dan elk ander stomazakje, want het is ontworpen voor optimale discretie.

 • In tegenstelling tot andere stomaproducten is SenSura Mio Convex vervaardigd van een materiaal dat we gewoonlijk op het lichaam dragen, namelijk stof. Het is zacht en voelt comfortabel voor de huid, het geeft weinig wrijving met kleding en het voelt niet nat aan na het douchen. Daarnaast zorgt de stof dat het stomazakje er meer uitziet als een kledingstuk dan een medisch hulpmiddel
 • De kleur van SenSura Mio Convex is uit honderden kleuren gekozen om precies die kleur te vinden die onder alle kleuren kleding het meest onopgemerkt blijft, – zelfs onder wit.
 • SenSura Mio Convex probeert niet de huid te imiteren. Het is discreet, zodat u zich er zeker mee kunt voelen.

Hebt u ooit problemen gehad met het opbollen van uw stomazakje? De Cirkelfilter heeft een unieke pre-filter die is ontworpen om dit probleem te verminderen.

 • De taak van de pre-filter is om het membraan van de hoofdfilter te beschermen, omdat deze erg gevoelig is voor ontlasting. Daardoor verstopt de Cirkelfilter minder vaak, zodat de luchtstroom door de filter intact blijft en u minder last heeft van het opbollen van het stomazakje.
 • De Cirkelfilter heeft inderdaad bewezen dat het opbollen van het stomazakje met maximaal 61% wordt verminderd. De unieke Cirkelfilter verbetert de discretie en helpt u 's nachts beter te slapen.