Productomschrijving

Unieke 3DFit Technology

Dankzij de unieke 3DFit Technology past Biatain® Soft-Hold zich bij contact met exsudaat aan de vorm van het wondbed aan door verticale absorptie – zelfs onder druk (2-4).

Minimaal risico op verweking en lekkage
3DFit Technology en retentie van het exsudaat van Biatain® Soft-Hold beperken het risico op verweking en lekkage tot een minimum.

Lange draagtijd
Dankzij de 3DFit Technology van Biatain® heeft het verband een lange draagtijd (tot 7 dagen) (2-4).

Zacht en flexibel verband
Biatain® Soft-Hold is een zacht en flexibel verband dat comfortabel is om te dragen (1).

Werkingsmechanisme
3DFit Technology absorbeert het exsudaat verticaal en sluit het vocht op in zijn structuur, terwijl de wonde vochtig wordt gehouden om te zorgen voor een goed milieu voor wondgenezing.

Samenstelling
Biatain® Soft-Hold bestaat uit een dampdoorlatende topfilm die bacterie- en waterdicht is, een absorberend polyurethaanschuim en een gedeeltelijke kleeflaag.

Gebruik
Biatain® Soft-Hold kan worden gebruikt voor een breed gamma van exsuderende wonden, inclusief beenulcera, doorligwonden, tweedegraads brandwonden, postoperatieve wonden en schaafwonden. Biatain® Soft-Hold kan worden gebruikt in combinatie met druktherapie. Biatain® Soft-Hold mag niet worden gebruikt voor donorplaatsen.

REFERENTIES

1. Vogensen H. Evaluation of Biatain® Soft-hold foam dressing. British Journal of Nursing 2006;15(21):1162-65.

2. Severin M & Kristensen S. New test method for measuring absorption in foams. Gepresenteerd bij EWMA 2005.

3. Andersen KE et al. A randomised, controlled study to compare the effectiveness of two foam dressings in the management of lower leg ulcers. Ostomy/Wound Management 2002;(48)8:34-41.

4. Thomas S et al. www.dressings.org/TechnicalPublications/PDF/ Coloplast-Dressings-Testing-2003-2004.pdf