Productomschrijving

Unieke 3DFit Technology

Dankzij de unieke 3DFit Technology past Biatain® zich bij contact met exsudaat aan de vorm van het wondbed aan door verticale absorptie – zelfs onder druk (1-3).

Minimaal risico op verweking en lekkage (1)

3DFit Technology en retentie van exsudaat beperkt het risico op verweking en lekkage tot een minimum. Dit niet-klevende verband is bijzonder geschikt voor gebruik op wonden met zeer tere huid rondom de wonde.

Lange draagtijd

Dankzij het superieure absorptievermogen van Biatain® kan het verband lang worden gedragen. Studies hebben aangetoond dat Biatain® een kosteneffectieve oplossing is met een draagtijd tot maximaal 7 dagen (1-3,7).

Zacht en flexibel verband

Biatain® Niet-klevend is een zacht en flexibel verband dat comfortabel is om te dragen. De afgeschuinde randen verminderen de kans op drukmarkeringen (4,6).

Werkingsmechanisme

De unieke 3DFit Technology absorbeert het exsudaat verticaal en sluit het vocht op in de structuur, terwijl de wonde vochtig wordt gehouden om te zorgen voor een goed vochtig wondgenezingsmilieu.

Samenstelling

Biatain® Niet-klevend is een zacht en vormaanpassend schuimverband van polyurethaan met een halfdoorlatende, bacterie- en waterdichte topfilm.

Gebruik

Biatain® Niet-klevend kan worden gebruikt voor een breed gamma van exsuderende wonden, inclusief beenulcera, doorligwonden, niet-geïnfecteerde diabetische voetulcera, tweedegraads brandwonden, donorplaatsen, postoperatieve wonden en schaafwonden. Biatain® Niet-klevend kan worden gebruikt in combinatie met druktherapie.

REFERENTIES

1. Andersen KE et al. A randomised, controlled study to compare the effectiveness of two foam dressings in the management of lower leg ulcers. Ostomy/Wound Management 2002;(48)8:34-41.

2. Thomas S et al. www.dressings.org/TechnicalPublications/PDF/ Coloplast-Dressings-Testing-2003-2004.pdf.

3. Reitzel N et al. An in-vitro test of absorption capacity of foam dressings under pressure. EWMA 2008.

4. Jørgensen B et al. A randomised, controlled trial on safety and performance of a new foam dressing on venous leg ulcers. EWMA 2008.

5. Vogensen H. Evaluation of Biatain® Soft-hold foam dressing. British Journal of Nursing 2006;15(21):1162-65.

6. Knight S et al. Caring for patients with difficult to heal ulcers. British Journal of Community Nursing 2006. 13(9).

7. White R and Cutting KF. Modern exudate management: a review of wound treatments. WorldWideWounds 2006.

8. Romanelli M et al. Exudate management made easy. Wounds International 2010;1(2).

Unieke 3D-schuimstructuur voor superieure absorptie.

Belangrijkste voordelen

  • Bij contact met exsudaat past de unieke 3D-schuimstructuur van Biatain zich nauw aan aan de vorm van het wondbed – zelfs onder druk.
  • De unieke 3D-schuimstructuur absorbeert het exsudaat verticaal en sluit het vocht op in de structuur, terwijl de wonde vochtig wordt gehouden om te zorgen voor een optimaal vochtig wondgenezingsmilieu.
  • Bij contact met exsudaat past de unieke 3DFit Technology van Biatain zich nauw aan de vorm van het wondbed aan – zelfs onder druk. De unieke 3DFit Technology absorbeert het exsudaat verticaal en sluit het vocht op in de structuur, terwijl de wonde vochtig wordt gehouden om te zorgen voor een optimaal vochtig wondgenezingsmilieu.
  • Biatain Niet-klevend is een zacht en flexibel verband dat zeer comfortabel is om te dragen.
  • De afgeschuinde randen verminderen de kans op drukmarkeringen.