Productomschrijving

Unieke 3DFit Technology:

vormt zich naar het wondbed, absorbeert verticaal en houdt vocht vast, zelfs onder druk. Dankzij de unieke 3DFit Technology past Biatain® Silicone zich bij contact met exsudaat aan de vorm van het wondbed aan door verticale absorptie – zelfs onder druk (3). De unieke 3DFit Technology absorbeert het exsudaat verticaal en samen met de afsluitlaag zorgt deze ervoor dat het vocht binnen in de structuur wordt opgesloten. Daarbij blijft de wond vochtig om optimale condities voor wondgenezing te creëren. De vochtregulerende eigenschappen van Biatain® Silicone zorgen voor beheersing van het exsudaat, wat het risico op lekkage en verweking tot een minimum beperkt.

Zachte en goede pasvorm

De kleefstoflaag met siliconen is nauw aansluitend zodat het verband op zijn plaats wordt gehouden terwijl het toch met minimale pijn kan worden verwijderd (1,2). Het zachte en flexibele ontwerp van Biatain® Silicone zorgt voor een goede aansluiting op de wond en het lichaam: dankzij het schuimkussentje op de huid zit Biatain® Silicone heel comfortabel – zelfs onder druk (2). Intuïtief gebruik Biatain® Silicone heeft een 3-delige non-touch opening, waardoor het verband gemakkelijk en aseptisch aan te brengen is.

Minder verbandwissels

Dankzij de 3DFit Technology zijn er tot 50% minder verbandwissels nodig

Productsamenstelling

Biatain® Silicone is een zacht en vormaanpassend schuimverband van polyurethaan met een halfdoorlatende, bacterie- en waterdichte topfilm, een afsluitende laag en een zachte silicone kleefstoflaag.

Gebruik

Biatain® Silicone is aangewezen voor een breed gamma aan exsuderende chronische en acute wonden, zoals beenulcera, doorligwonden, niet-geïnfecteerde diabetische voetulcera, donorplaatsen, postoperatieve wonden en traumatische wonden (bijv. schaaf-, scheur- of snijwonden). Het kan gebruikt worden in combinatie met druktherapie en u kunt het tot 7 dagen laten zitten.

REFERENTIES

1. Nielsen A. (2019). Vloeistofverwerkingscapaciteit van 10 silicone verbanden – het belang van effectief exsudaatmanagement. Wounds UK.

2. Braunwarth H, Christiansen C, (2017). In vitro testen van het insluiten van bacteriën in een silicone schuimverband. Wounds UK.