Productomschrijving

Biatain Fiber met HexaLock-technologie

Het ophopen van wondvocht kan optreden wanneer het wondvocht niet effectief wordt afgevoerd of wanneer het wondbed niet wordt bedekt door een absorberend verband, wat leidt tot een toegenomen risico op bacteriegroei en infectie. Onbeheerd wondvocht kan ook op de wondranden en de huid rondom de wond lekken, wat verweking kan veroorzaken en de wondgenezing kan vertragen. De HexaLock-technologie geeft Biatain Fiber de kracht om het wondvocht af te voeren, waardoor het risico op verweking en infectie wordt verminderd. Biatain Fiber is geïndiceerd voor gebruik bij acute en chronische wonden zoals diabetische ulcera, beenulcera (arteriële en veneuze ulcera, en beenulcera van gecombineerde oorsprong), drukulcera (stadium II-IV), absorptie van wondvocht bij oncologische wonden, traumatische wonden, tweedegraads brandwonden, donorlocaties en postoperatieve chirurgische wonden.

Belangrijkste voordelen

  • Een belangrijke functie van een gelvormende vezel is het vermogen om wondvocht vast te houden, zodat het niet in de wond teruglekt of zich op de huid rond de wond verspreidt.
  • De unieke HexaLock-technologie integreert de gelvormende vezels in een versterkt zeshoekig net, waardoor Biatain Fiber de sterkte krijgt om wondvocht vast te houden, om ophoping van het wondvocht te verminderen, wat optimale omstandigheden voor genezing creëert.
  • Als bij het absorberen van het wondvocht de gelvormende vezel krimpt, creëren de openingen tussen het verband en het wondbed de ruimte voor het ophopen van wondvocht.
  • Bij contact met het wondvocht vormt Biatain Fiber zich naar het wondbed. Dankzij de HexaLock-technologie behoudt het verband zijn vorm, waardoor het risico op het ontstaan van holtes en de ophoping van wondvocht daardoor wordt geminimaliseerd.
  • Het verzorgen van wonden waarvoor gelvormende vezels geïndiceerd zijn, is al een uitdagend en tijdrovend proces. Deze uitdaging neemt toe als het wondverband uiteenvalt, waardoor het stuk voor stuk moet worden verwijderd en er onzekerheid ontstaat of alle resten en bacteriën zijn verwijderd.
  • Biatain Fiber vormt een samenhangende gel, die zorgt voor een gemakkelijke verwijdering in één geheel, met een minimaal risico dat er resten in de wond achterblijven.