Productomschrijving

Een van de grootste uitdagingen van een colostoma is het verlies van controle over het legen van de darmen en de bijbehorende geuren en luchtjes. De Assura Conseal tampon is een oplossing voor mensen met een colostoma in het sigmoïd. Het combineert de unieke Assura huidplak met spiraal met een tampon die als toevoeging op de traditionele colostoma-opvangzakjes kan worden gebruikt.

De Assura Conseal tampon is een zeer discrete oplossing die een grotere bewegingsvrijheid biedt.

Zelf uw stoma beheren

  • Geen geluiden en geen geuren - omdat lucht uit de darmen door de tampon en het filter wordt geleid, is er geen sprake meer van plotselinge geluiden en geuren uit de stoma.
  • Discreet plat ontwerp dat eruitziet als een pleister - hierdoor is het product ideaal te gebruiken in situaties waarin een opvangzakje niet handig is. Wanneer u het product onder uw kleding draagt, bent u de enige die weet dat het er zit.
  • Kan met en zonder irrigatie worden gebruikt.
Huidvriendelijke huidplak met spiraal, voor zekerheid
De Assura huidplak met spiraal is een combinatie van materialen die door de spiraalstructuur zekerheid en bescherming bieden, voor:
  • Een goede hechting op uw huid
  • Absorptie van vocht van uw huid - huidvriendelijk en beschermt tegen irritatie


Voordat u begint…

Het is eenvoudig om te leren hoe u de Assura Conseal tampon gebruikt, maar voordat u begint moet u met uw stomaverpleegkundige overleggen of uw type colostoma geschikt is voor het gebruik van een tampon. De tampon wordt niet aanbevolen bij mensen die minder wegen dan 40 kg.